Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Skitnje do Santiaga" by Cees Nooteboom ~ Book PDF Kindle ePub Free

Skitnje do Santiaga

šŸ“˜ Read Now     šŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Skitnje do Santiaga
  • Author : Cees Nooteboom
  • Release Date : January 01, 2017
  • Genre: Europe,Books,Travel & Adventure,
  • Pages : * pages
  • Size : 11064 KB

Description

Prozaik i esejist, pjesnik i putopisac Cees Nooteboom jedan je od najvažnijih suvremenih europskih književnika i veliki zaljubljenik u Španjolsku.
U jednome od svojih najznačajnijih djela Skitnje do Santiaga Nooteboom putuje prema Santiagu de Composteli, drevnom hodočasničkom stazom koja je promijenila svjetsku povijest, prateći tragove velikih figura Å”panjolske proÅ”losti (Cida i Cervantesa, VelĆ”zqueza i Zurba­rĆ”na, Ivane Lude i cijele galerije ukletih Habsburgovaca) te posjećujući mjesta u kojima se kovala sudbina te veličanstvene zemlje.
Alhambra i muzej Prado, katedrala Svetoga Jakova u Santiagu, ali i stotine čarobnih tajnih mjesta koja se ne spominju u turističkim broÅ”urama čine Skitnje do Santiaga sveobuhvatnim portretom Å panjolske – jedinstvenim vodičem kroz njezine pejzaže i gradove, povijest i kulturu, umjetnost i arhitekturu.
Nooteboom putuje i zapisuje, a u njegovim biljeÅ”kama modernoga hodočasnika otkrivamo dubinu i inteligenciju povjesničara, hrabrost pustolova i strast pjesnika – putnika koji proÅ”lost i sadaÅ”njost naÅ”ega svijeta majstorski čita skićući se između Andaluzije i Baskije, Katalonije i Kastilje.


Books Free Download "Skitnje do Santiaga" PDF ePub Kindle