Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Skildring av BohuslÀn" by Herman Hofberg * eBook PDF Kindle ePub Free

Skildring av BohuslÀn

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Skildring av BohuslĂ€n
  • Author : Herman Hofberg
  • Release Date : January 16, 2018
  • Genre: Europe,Books,Travel & Adventure,History,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 2837 KB

Description

Visste du att den typiske invĂ„naren i BohuslĂ€n Ă€r ”öppen, redbar, gĂ€stfri, arbetsam och hĂ€ndig” men ocksĂ„ Ă€r ”lĂ€ttsinnig, obĂ€ndig och stridslysten”. 

Det var i alla fall vad man tyckte om landskapet i slutet av 1800-talet.


I den hĂ€r e-boken fĂ„r du en spĂ€nnande skildring av BohuslĂ€n frĂ„n Ă„r 1896. 


Du fÄr lÀsa om landskapets geologi och historia samt fÄr spÀnnande anekdoter om bÄde nÀringsliv, krig och död. Du fÄr ocksÄ veta mer om de olika invÄnarna och deras lynne.


Du kommer nog att bli överraskad av att man pĂ„ den hĂ€r tiden beskriver naturen som ödslig medan man hyllar stĂ€der och fabriker. 


Texten i den hĂ€r eboken skrevs av den svenske fornforskaren Herman Hofberg (1823–1883) och författaren Johan Peter Velander (1848–1911). Skildringen publicerades Ă„r 1896 i den mycket populĂ€ra boken ”Genom Sveriges bygder – Skildringar af vĂ„rt land och folk” med rubriken ”Bohus”, det hĂ€r var en av de första skildringarna av de olika svenska landskapen och deras historia. 


Eftersom den hÀr texten skrevs pÄ 1800-talet sÄ innehÄller den mÄtt, ord och personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Free PDF Download "Skildring av BohuslÀn" Online ePub Kindle